..και φυσικές συνταγές περιποίησης & ομορφιάς!

ΦΤΙΑΞΕ ΜΑΣΚΕΣ ΜΑΛΛΙΩΝ ΕΥΚΟΛΑ, ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΟΔΑ

Γιατί να πληρώνουμε ένα σωρό λεφτά στα κομμωτήρια για θεραπείες μαλλιών ενώ μπορούμε πολύ εύκολα να τα περιποιηθούμε στο σπίτι μας; Μπορείς να δοκιμάσεις τις παρακάτω συνταγές που είναι εύκολες, γρήγορες και πάνω απ’όλα με συστατικά μέσα από την κουζίνα σου! 

 Ντομάτες: ντομάτες στα μαλλιά?! Και όμως, οι ντομάτες εξισορροπούν το pH των μαλλιών και χαρίζουν ζωντάνια – άσε που τα κάνει να μυρίζουν όμορφα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε τον χυμό τους, είτε την πάστα τους.
 Αυγά: Πάρε ένα αυγό και άπλωσέ το στις ρίζες και στο μήκος των μαλλιών. Θα αποκτήσουν λάμψη και εάν έχεις πρόβλημα πιτυρίδας θα συμβάλλλει στην καταπολέμησή της.
 Ταλκ: αν τα μαλλιά σου είναι λιπαρά στις ρίζες απλά ρίξε λίγη πούδρα – από αυτή που χρησιμοποιούμε για τα μωράκια – στις ρίζες των μαλλιών και μετά ξέπλυνέ τες με σκέτο νερό.
 Λεμόνι: αν έχεις ανοιχτά καστανά ή καστανόξανθα μαλλιά, μπορείς να “ανοίξεις” το χρώμα τους με λεμόνι και νερό. Απλά ξέπλυνε τα μαλλιά σου με την λοσιόν. Αν στόχος σου είναι να ξανθύνεις τα μαλλιά σου αρκετά, άπλωσε την λοσιόν στα μαλλιά και κάθισε για λίγο στον ήλιο. Ένας άλλος τρόπος είναι να ξεπλύνεις τα μαλλιά σου με τσάι χαμομηλιού – θα πρέπει να το αφήσεις να κρυώσει πριν το βάλεις στα μαλλιά.
 Καφές: Αν έχεις καστανά μαλλιά, βράσε ένα ποτήρι καφέ espresso και άστο να κρυώσει. Στην συνέχεια ρίξε το σε στεγνά μαλλιά, άφησέ το για 20’ και στη συνέχεια ξέπλυνε τα μαλλιά σου με νερό. Θα αποκτήσουν λάμψη και θα τονωθεί το χρώμα τους.