..και φυσικές συνταγές περιποίησης & ομορφιάς!

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΧΕΡΙΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Τα χέρια (κατά κοινή παραδοχή και των αντρών), είναι ένα σύμβολο της θηλυκότητας. Γι' αυτό, μην παραμελείτε άλλο τα χέρια σας. Προμηθευτείτε τα κατάλληλα προϊόντα μανικιούρ και ξεκλέψτε λίγο χρόνο από την καθημερινότητά σας για μία περιποίησή τους!

Ξεχνάμε συχνά πως τα χέρια μας χρειάζονται την ίδια φροντίδα με το πρόσωπό μας, εάν όχι και περισσότερη. Το πλύσιμο των πιάτων, οι χειρωνακτικές δουλειές, το κρύο και οι τραυματισμοί καταπονούν τα χέρια μας. Μην ξεχνάτε πως τα χέρια είναι πάντα σε πρώτο πλάνο και είναι αυτά που συνήθως προδίδουν την κούραση αλλά και την ηλικία μας! Νά λοιπόν ορισμένοι τρόποι που μπορείτε να εφαρμόσετε για τέλεια χέρια.

Ποτέ μην ρίχνετε απορρυπαντικά απευθείας στα χέρια!
Το υγρό πιάτων, τα απορρυπαντικά ρούχων και τα άλλα προϊόντα οικιακού καθαρισμού κάνουν κακό στα χέρια σας. Για να μην αποκτήσετε, λοιπόν, χέρια ζαρωμένα και κουρασμένα από τα τριάντα σας φορέστε γάντια. Προστατεύστε τα από τα προϊόντα αυτά που διαβρώνουν και ξεραίνουν το δέρμα σας. Είναι η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνετε για να διατηρήσετε τα χέρια σας όμορφα και απαλά για περισσότερα χρόνια.

Ενυδατώστε τα!
Όπως το πρόσωπο και το υπόλοιπο σώμα σας, έτσι και τα χέρια σας έχουν ανάγκη για ενυδάτωση. Υφίστανται τα καπρίτσια του χρόνου και τις επιθέσεις από τις καθημερινές σας δουλειές. Χρειάζονται, λοιπόν, μία κρέμα ελαφριά, που θα τα ανακουφίσει, θα τα ενυδατώσει και θα λειτουργήσει ως προστατευτική ασπίδα. Καλό θα είναι η θεραπεία αυτή να γίνεται τη νύχτα, ώστε το δέρμα σας να επωφεληθεί των ευεργετικών ιδιοτήτων του προϊόντος καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Φορέστε γάντια τον χειμώνα!
Κρύο, ζέστη και μετά πάλι κρύο & οι αλλαγές της θερμοκρασίας ταλαιπωρούν πολύ τα χέρια σας και σαν απόδειξη αυτού θα έχετε παρατηρήσει πως τον χειμώνα τα χέρια σας πρήζονται, ξεραίνονται και ξεφλουδίζουν. Κάθε φορά, λοιπόν, που βγαίνετε έξω μην ξεχνάτε να φοράτε γάντια. Το ιδανικό είναι να φορέσετε δερμάτινα γάντια με βαμβακερή επένδυση. Το δέρμα δεν αφήνει να περάσει η υγρασία και το βαμβάκι σας προστατεύει από το κρύο και έτσι τα χέρια σας είναι ζεστά όλο τον χειμώνα.

Αφού ακολουθήσετε για αρχή αυτούς τους απλούς κανόνες για νεανικά και όμορφα χέρια, συνέχεια έχει ένα μικρό μανικιούρ που θα τα ομορφύνει ακόμα περισσότερο.
Ένα καλό μανικιούρ χρειάζεται το χρόνο του, γι' αυτό μην το επιχειρήσετε εάν βιάζεστε γιατί το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας απογοητεύσει.

~ Ξεκινήστε λιμάροντας τα νύχια σας προς την ίδια φορά πάντα: από το εσωτερικό προς το εξωτερικό του νυχιού ή αντίστροφα, όχι όμως και τα δύο γιατί αυτό μπορεί να σπάσει τα νύχια σας. Για τον ίδιο λόγο να χρησιμοποιείτε την πλευρά της λίμας που είναι λιγότερο άγρια.
Μπορείτε, επίσης, να λιμάρετε ελαφρώς και την επιφάνεια των νυχιών για ακόμα πιο λείο και καθαρό αποτέλεσμα.

~ Στη συνέχεια, αφαιρέστε τις παρανυχίδες και τα πετσάκια, χρησιμοποιώντας είτε το νύχι σας είτε ένα ειδικό εργαλείο που θα βρείτε στα καταστήματα και είναι ειδικά για αυτή τη δουλειά. Χρειάζεται προσοχή, όμως και απαλές κινήσεις γιατί αυτή η περιοχή του νυχιού είναι εξαιρετικά ευαίσθητη και ένας τυχόν τραυματισμός μπορεί να είναι επώδυνος.

~ Μόλις τελειώσετε, εφαρμόστε μία ενυδατική κρέμα γύρω από τα νύχια σας  και σε όλη την επιφάνεια των χεριών σας και κάντε απαλό μασάζ μέχρι να απορροφηθεί πλήρως.

~ Εφαρμόστε μία σκληρυντική διάφανη βάση. Η βάση προστατεύει την επιφάνεια των νυχιών σας και διασφαλίζει ένα τέλειο αποτέλεσμα, κρύβοντας οποιαδήποτε ατέλεια ή αυλάκωση.

Είστε έτοιμες! Τα χέρια σας είναι πλέον ακαταμάχητα και απαλά!
Tip:
Όταν χρησιμοποιείτε την αντιγηραντική σας κρέμα, αφού τελειώσετε με το πρόσωπο, εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα και στα χέρια σας.. Το αξίζουν!