..και φυσικές συνταγές περιποίησης & ομορφιάς!

ΔΡΟΣΕΡΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

Για λαμπερό, απαλό δέρμα:
Ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό καρπουζιού με 1 κουταλάκι γιαούρτι. Το γαλακτικό οξύ και τα ένζυμα του γιαουρτιού θα βοηθήσουν στον καθαρισμό του δέρματος ενώ ο χυμός του καρπουζιού θα βοηθήσει στην ενυδάτωση της επιδερμίδας, Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο και το λαιμό σας για 10 λεπτά.
Την αφαιρείτε με χλιαρό νερό.

Για τη γήρανση του δέρματος:
Ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό καρπουζιού με 1 κουταλάκι του γλυκού πουρέ αβοκάντο. Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, και η βιταμίνη C μαζί με τη βιταμίνη Ε, δρουν ως αντιοξειδωτικά. Ένας πραγματικά αντιγηραντικός συνδυασμός!
Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο σας και αφήστε τη για 20 λεπτά πριν ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Για ξηρό δέρμα:
Αναμίξετε 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό καρπουζιού με 1 κουταλάκι του γλυκού βιολογικό μέλι. Το μέλι είναι ένα φυσικό υγραντικό μέσο, ​​που σημαίνει ότι θα συμβάλει στην υγρασία βαθιά μέσα στο δέρμα σας, και με τη βοήθεια του χυμού καρπουζιού θα έχετε μεγαλύτερη ενυδάτωση. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο σας και αφήστε να δράσει για 15-20 λεπτά πριν ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Επιδερμίδα με τάση για ακμή και για φλεγμονή:
Ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό καρπουζιού με 1 κουταλάκι του γλυκού λιωμένη μπανάνα. Η μπανάνα, περιέχει βιταμίνες Β2, Β6 και Β12, θα συμβάλει στη μείωση της φλεγμονής του δέρματος, και ταυτόχρονα κάνει το δέρμα απαλό, ενώ το καρπούζι λειτουργεί σαν ενυδατική κρέμα. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο σας και αφήστε τη να δράσει για 10-15 λεπτά, πριν την ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Πολυλειτουργική μάσκα προσώπου με καρπούζι:
Η μάσκα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, καθαρίζει το πρόσωπο και προσφέρει βαθιά ενυδάτωση.
Θα χρειαστείτε:
 1 φέτα καρπούζι
 1 αβοκάντο
 1 κουταλιά μέλι
 1 κουταλιά ελαιόλαδο
 χυμό από μισό πορτοκάλι
 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο χαμομηλιού
Εφαρμογή:
Ζεσταίνετε το μέλι μέχρι να γίνει υγρό (όχι πολύ ζεστό). Κόβετε σε μικρά κομμάτια το αβοκάντο, καθαρίζετε από τα σπόρια το καρπούζι και το κόβετε κι αυτό σε μικρά κομματάκια και τα βάζετε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά το μέλι, το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού και το αιθέριο έλαιο χαμομηλιού σε ένα μπλέντερ και ανακατεύτε μέχρι να έχετε μια ωραία λεία πάστα.
Απλώνετε την κρέμα με απαλές κυκλικές κινήσεις σε καθαρό πρόσωπο και λαιμό και αποφύγετε την περιοχή των ματιών. Χαλαρώστε και να αφήστε τη μάσκα 30-35 λεπτά για να δράσει. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
Σκουπίζετε απαλά με μια καθαρή πετσέτα. Τέλος απλώνετε την ενυδατική σας κρέμα, με αυτόν τον τρόπο θα «σφραγίσετε» το δέρμα σας έτσι ώστε να κρατήσει το νερό μέσα και να διατηρήσει την ενυδάτωση και την ελαστικότητα του!